Někteří z vás znají určitě recept na domácí lučinu. Já jsem se opět rozhodla trochu zaexperimentovat a v podstatě jsem smíchala to, co jsem našla v ledničce, a vzniklo ředkvičkové žervé :-)
Ingredience:
- vanička tučného tvarohu
- velký (500g) kelímek jogurtu (Hollandia nebo Selský)
- půl kelímku smetany ke šlehání
- ředkvičky
- sůl
- pepř
Postup:
Tvaroh, jogurt a smetanu ke šlehání pořádně smícháme, osolíme, opepříme a přidáme nahrubo nastrouhané ředkvičky. Do hrnce dáme cedník, který vyložíme plátnem. Směs vylijeme na plátno, pokud je plátno větší, tak konce svážeme k sobě, protože se nacucne vodou a ta by byla všude, a necháme pár hodin (přes noc) v chladu okapat. Hotové žervé skladujeme v uzavíratelné nádobě v lednici.
Syrovátku nevylévejte, ale schovejte např. na pečení domácího chleba.
Dobrou chuť,
Vaše Nikki :-)
Podobně dělám ředkvičkovou pomazánku, ale když se přidá pár koleček nakrájeného nebo nastrouhaného uheráku nebo jiného výrazného salámu, je to ještě lepší. :-)
OdpovědětVymazatNo jo, to bych ale musela jíst uzeniny :D
Vymazat