čtvrtek 5. června 2014

Ředkvičkové žervé

Někteří z vás znají určitě recept na domácí lučinu. Já jsem se opět rozhodla trochu zaexperimentovat a v podstatě jsem smíchala to, co jsem našla v ledničce, a vzniklo ředkvičkové žervé :-)


Ingredience:

  • vanička tučného tvarohu
  • velký (500g) kelímek jogurtu (Hollandia nebo Selský)
  • půl kelímku smetany ke šlehání
  • ředkvičky
  • sůl
  • pepř

Postup:

Tvaroh, jogurt a smetanu ke šlehání pořádně smícháme, osolíme, opepříme a přidáme nahrubo nastrouhané ředkvičky. Do hrnce dáme cedník, který vyložíme plátnem. Směs vylijeme na plátno, pokud je plátno větší, tak konce svážeme k sobě, protože se nacucne vodou a ta by byla všude, a necháme pár hodin (přes noc) v chladu okapat. Hotové žervé skladujeme v uzavíratelné nádobě v lednici. 

Syrovátku nevylévejte, ale schovejte např. na pečení domácího chleba.

Dobrou chuť,
Vaše Nikki :-)

2 komentáře:

  1. Podobně dělám ředkvičkovou pomazánku, ale když se přidá pár koleček nakrájeného nebo nastrouhaného uheráku nebo jiného výrazného salámu, je to ještě lepší. :-)

    OdpovědětVymazat