sobota 30. července 2016

Losos gorbuša na másle s brambory pečenými na másle a koprovou zakysankou

Obecně mám ráda ryby, nejradši však lososa. Je velice jednoduchý na přípravu a nepotřebuje nijak zvlášť dochucovat, stačí pouze sůl, popřípadě pepř, nebo nějaká bylinka. Dnes byl k obědu s pečenými brambory a koprovou zakysankou (kopr k lososovi pasuje opravdu skvěle).



Suroviny:

  • losos gorbuša
  • brambory
  • zakysaná smetana
  • kopr
  • olej
  • máslo
  • sůl

Postup:
Nejprve si dáme péct brambory. Nové menší brambory důkladně omyjeme a nakrájíme na čtvrtky. Vložíme na plech nebo do zapékací misky, kterou jsme předem vytřeli olejem. Na to poklademe pár plátků másla a důkladně osolíme. Dáme péct na 250 °C a pečeme, dokud nejsou brambory měkké a lehce hnědé, křupavé. Dále si připravíme dressing ze zakysané smetany a kopru. Kopr nasekáme na jemno a smícháme se zakysanou smetanou, nezapomeneme osolit dle chuti. Až jsou brambory téměř hotové, začneme dělat lososa. Pokud máte s kůží, ujistěte se, že nejsou na kůži šupiny, pokud ano, je třeba je odstranit. A pokud máte filety bez kůže, tak jste šťastní lidé :D. Lososa nasolíme z obou stran. Na pánev nalijeme trochu oleje a přidáme stejné množství másla (pokud máte ghí, není olej nutný, nepřepaluje se jako klasické máslo). Lososa zprudka restujeme, prvně stranu s kůží, poté druhou stranu. Losos je hotový za chviličku. Teď už stačí jen naservírovat a podávat.

Dobrou chuť přeje vaše Nikki :-) 

Žádné komentáře:

Okomentovat