pátek 22. července 2016

Zapečená zelenina

Jsme uprostřed léta a zahrada je plná věcí k snědku, ať už je to ovoce či zelenina. Tento opět velmi jednoduchý recept je tvořen právě tím, co se dá najít na zahradě (plus něco málo navíc).

Nefotogenické, ale vynikající jídlo
Ingredience:

  • brambory
  • cuketa
  • cibule
  • rajčátka
  • sterilovaná kukuřice
  • zelené olivy
  • bazalka
  • (sůl)
  • sýr (může být eidam nebo jiný oblíbený, já použila zbytky Madelandu a goudy)
Postup:
Brambory nakrájíme na tenké plátky, vyložíme jimi dno zapékací mísy. Další vrstvu tvoří na plátky nakrájená cuketa, na kterou poklademe na kolečka nakrájenou cibuli. Podle chuti posypeme nakrájenými rajčátky, kukuřicí a olivami, přihodíme pár lístků bazalky, opět poklademe plátky cukety a zakončíme vrstvou brambor. Toto jídlo se nemusí moc solit, o slanost se postarají olivy a sýr, já jsem osolila pouze poslední vrstvu brambor (taky proto, že jsem to v průběhu zapomněla prosolovat :D, ale i tak to bylo slané dost). Pečeme tak dlouho, dokud nejsou brambory měkké. Na závěr poklademe/posypeme sýrem a dáme zapéct na cca 5 minut. A jednoduché, rychlé a zdravé jídlo je na světě.

Dobrou chuť přeje vaše Nikki :-)

Žádné komentáře:

Okomentovat