středa 27. července 2016

Pohanková kaše s banánem a plátky mandlí

Recept na pohankovou kaši sice už na blogu mám, ale tenhle je trošku jednodušší a nezabere tolik času jako ten předchozí. Tato kaše je hotová během 20 minut, z toho cca 5 minut práce, zbytek času pohanka pracuje sama, takže než je kaše hotová můžete provést své ranní rituály, pro mě je to například věšení prádla...


Suroviny:

  • půl hrnku pohanky lámanky
  • hrnek studené vody (dá se použít i mléko, ať už kravské či rostlinné, ale voda bohatě stačí)
  • med (nebo sirup) podle chuti 
  • banán
  • mandlové plátky

Postup:
Do tlustšího hrnce vlijeme vodu a dáme vařit. Jakmile voda začne vařit vypneme hořák (odstavíme z plotny) a vsypeme pohanku. Přikryjeme pokličkou a teď nezbývá nic jiného než čekat, dokud pohanka nenabobtná a nezměkne, což je zhruba 15 minut. Pohanková kaše se nevaří, protože tím by ztratila všechny vitamíny a živiny (pohanka obsahuje například rutin a železo). Po 15 minutách by měla být kaše hotová, nyní stačí jen osladit (pokud nepotřebujete opravdu sladké, tak není nutné sladit, banán postačí) a přisypat plátky mandlí. A máme hotovo. S bílou kávou (Caro+mléko) je pohanková kaše opravdu skvělý start do nového dne, který vás nakopne ne na celé dopoledne, ale na celý den. :-)

Dobrou chuť přeje vaše Nikki :-)

Další varianty pohankové kaše: 
Se skořicí a švestkami (sterilovanými)

Z makového mléka se švestkami a mákem
S meruňkami a mandlovými plátky

Žádné komentáře:

Okomentovat