pátek 23. května 2014

Ovesná kaše s jablkem, banánem a ořechy

Snad každý z vás už někdy jedl ovesnou kaši, ať už tu připravovanou doma nebo kupovanou. Pokud se ale náhodou najde někdo, kdo ji ještě nikdy neměl a ani neví, jak ji udělat, tak jsem se rozhodla napsat "návod" jak na to.



Na ovesnou kaši potřebujeme:

  • jeden díl ovesných vloček
  • jeden a půl až dva díly mléka
  • med
  • jablko, banán, vlašské ořechy, skořice (tady záleží opravdu jen na chuti, kdo co má rád, vynikající je i kaše s kiwi nebo jahodami)

Postup:
Do menšího kastrůlku nasypeme vločky, zalijeme mlékem a dáme vařit (vločky můžete přes noc namočit do mléka, nabobtnají a změknou, takže je proces vaření kratší, ale nemusí to být). Kaši uvaříme do požadované hustoty, sundáme z plotny, přidáme med podle chuti (já dala necelou polévkovou lžíci), skořici podle chuti, banán nakrájený na kolečka, jablko nakrájené na kousky a ořechy nakrájené na jemno a zamícháme. Tak a snídaně je hotová. 

Nejen, že je tato snídaně velmi chutná a dá se připravit snad na milion způsobů, je také i výživná a dovolím si použít slogan z jedné reklamy... dalo by se říct, že vám "energie vydrží na celé dopoledne" :D :-)

Dobrou chuť
Vaše Nikki

Žádné komentáře:

Okomentovat