pondělí 12. září 2016

Vegan lečo s marinovaným tofu

Poslední dobou dost často vařím veganská jídla. Dnes mě přepadla chuť na kečo. Když jsem na internetu hledala recept na lečo, našla jsem jen samé složité a s mnoha ingrediencemi. Tak jsem si to holt udělala zase po svém a ono se to fakt povedlo.



Suroviny na 1 porci:
  • 1 cibule
  • 2 papriky
  • 2 rajčata
  • cca 100 ml vody
  • 1 lžíce instatní polenty
  • asi 1 lžička černé soli
  • špetka pepře
  • špetka kurkumy
  • olej

Postup:
Na oleji osmahneme cibulku, přidáme papriku a chvíli restujeme, přidáme rajčata, opět orestujeme, zalijeme vroucí vodou a dusíme do měkka. Za stálého míchání vsypeme polentu a vaříme do požadované hustoty. Osolíme černou solí. Kurkumu a pepř přidáme až po uvaření, abychom nevyvařili cenné látky. Marinované tofu nakrájíme na plátky a na oleji opečeme z obou stran. Lečo podáváme s chlebem.

Dobrou chuť přeje Nikki :-)

Žádné komentáře:

Okomentovat