pondělí 12. září 2016

Brokolicová polévka s vegan parmazánem

Miluju krémové polévky. Jedna z mých oblíbených je brokolicová. Dříve jsem ji dělala se smetanou a posypávala parmazánem. Teď držím bezmléčnou dietu, takže vařím především veganská jídla, tudíž i tato polévka je vegan.


Suroviny:

  • Brokolice
  • Sůl
  • Kešu oříšky
  • Lahůdkové droždí

Postup:
Z brokolice okrájíme růžičky a vložíme do kastrolu. Zbytek si schováme např. do vývaru. Zalijeme vodou, nemusí být úplně ponořená, tady je lepší dát méně vody a pak případně doředit. Lehce osolíme a vaříme doměkka. Až je brokolice uvařená, rozmixujeme dohladka. Můžeme dosolit, případně opepřit a přidat muškátový oříšek, já jsem polévku jen osolila. Kešu parmazán vyrobíme tak, že v tyčovém mixéru rozmixujeme kešu s lahůdkovým droždím v poměru 1:1, lehce osolíme. Polévku na talíři posypeme umixovanou směsí.
Dobrou chuť přeje Nikki :-)

Žádné komentáře:

Okomentovat