pondělí 12. září 2016

Polentové "hranolky" s kešu dipem

No, tenhle článek by se měl jmenovat spíše pokus o polentové hranolky :D Měla jsem moc vody a polenta mi odmítla ztuhnout, takže jsem to zkusila upéct v celku, ale prostě to nevyšlo. Chuťově fajn, ale vzhledově.. No můžete vidět sami :D Ovšem to v té malé mističce je skoro zázrak.. 


Suroviny:

  • 1 hrnek instatní polenty
  • 2 hrnky vody
  • grilovací koření s bylinkami
  • kešu oříšky
  • voda
  • sůl
  • kapari
  • vinný ocet

Postup:
Vodu přivedeme k varu, osolíme a vsypeme za stálého míchání polentu, mícháme po celou dobu varu. Vaříme asi 3 minuty. Ihned nalijeme na talíř/plech a vyrovnáme. Necháme ztuhnout, poté nakrájíme na hranolky, posypeme grilovacím kořením a pečeme v troubě na 200 °C dokřupava. 
Kešu dip vyrobíme následovně: do mixéru vsypeme kešu, přidáme trošku vody a rozmixujeme dohladka. Přidáme vinný ocet podle chuti, lehce osolíme a přidáme na jemno nakrájené kapari. 

Dobrou chuť přeje Nikki :-)

Žádné komentáře:

Okomentovat