neděle 4. září 2016

Bramborové knedlíky plněné uzeným tofu a cuketové zelí

Bezmléčná dieta ve mě čím dál více evokuje veganství. Ne že bych se chtěla stát vegankou, ale veganská jídla jsou skvělé a chutné oživení stravy všežravce :-) No a hned tu máme další využití nadúrody cuket, konkrétně cuketové zelí.


Bramborové knedlíky:
Opět nebudu rozepisovat jednotlivé suroviny, protože poměr je přibližný, záleží na typu brambor, savosti mouky atd. Takže brambory ve slupce uvaříme v osolené vodě doměkka. Mezitím, než se brambory uvaří, nakrájíme jedno uzené tofu na kostičky a osmahneme na oleji, na konci smažení osolíme. Až brambory lehce vychladnou, tak oloupeme a nastrouháme na jemném struhadle. Osolíme a přidáme hrubou mouku a hrubou krupici v poměru 1:1 tak, aby vzniklo tuhé nelepivé těsto. Poté těsto rozdělíme na několik kousků, podle toho, jak velké chceme knedlíky. Do každého kousku dáme několik kostiček tofu a zabalíme, vytvoříme kuličku. Knedlíky vaříme ve vroucí osolené vodě asi 10 minut. 

Cuketové zelí
Na oleji zpěníme jednu cibuli nakrájenou na jemno. Přidáme nahrubo nastrouhanou cuketu, lehce podlijeme vodou (opravdu jen trochu, aby se to ze začátku nepřipalovalo, cuketa pustí dost vody), osolíme, přidáme kmín (nejlépe drcený) a dusíme doměkka. Zahustíme asi lžící mouky rozmíchané ve vodě, necháme povařit asi 5 minut. Na závěr dochutíme octem (já jsem použila jablečný), případně dosolíme podle chuti. A máme hotovo.

Podáváme posypané smaženou cibulkou.

Dobrou chuť přeje Nikki :-)

Žádné komentáře:

Okomentovat