Vítejte na mém blogu.
Už nějaký ten pátek ráda peču. Poslední dobou však víc, než je zdrávo. Vždycky jsem do pečiva používala droždí a kypřící prášek, asi tak jako každý. Jenže jsem se na internetu dočetla, že to není zas až tak nejlepší nápad. Tak jsem pátrala, čím to nahradit, a dostala jsem se ke kvásku. Domácí kvásek a kváskový chléb zažívá v poslední době obrovský boom. Lidé si doma pěstují kvásek, ti, kteří ho mají nadbytek, ho posílají dál, ale o tom až později v samotném článku. Jelikož ráda experimentuji a zkouším nové věci, musela jsem to také zkusit. A světě div se, hned první pokus o domácí kváskový chléb se zadařil. Když jsem ale chtěla upéct něco sladkého z kvásku, nastal problém. Nemohla jsem nikde najít žádný recept, všude jen samé droždí. Tak jsem se opět vrhla na experiment a poupravila si recept z klasické kuchařky. A ono se to vcelku povedlo a dalo se to jíst. A proto jsem se rozhodla, že si založím blog, kde budu psát o svých experimentech, publikovat svoje recepty a psát o svých zkušenostech.
Ale nezůstane jen u pečení. Kuchyň je jedno z mých nejoblíbenějších míst v domě, takže občas i něco uvařím. Problém je v tom, že mi to moc nejde, takže se vlastně teprve učím vařit a zde se budu dělit o své zdařené i nezdařené pokusy. V poslední době se snažím vrátit k tomu, jak vařily naše prababičky (nebo jak si myslím, že vařily), takže používám především základní suroviny.
Ke kuchyni neodmyslitelně také bylinky. Nějaké ty bylinky nám rostou na zahrádce, jiné sbíráme v přírodě. V bylinkách se zatím taky moc nevyznám, takže to budou i pro mě tápavé začátky a hledání možností využití různých bylinek.
V další řadě už od mala ráda tvořím. Ať už jde o korálky, pletení, vyšívání, paličkování, prostě jakákoliv ruční práce, tak je to moje. Také DIY (do it yourself=udělej si sám) zažívá v poslední době obrovský boom, takže tu můžete občas čekat i nějaký ten návod.
No a nakonec bych se s vámi chtěla občas i podělit o zážitky z mého života, jako jsou různé výlety, navštívené restaurace, zhlédnuté filmy, přečtené knížky, prostě taková všehochuť.
A teď už se pomalu, ale jistě můžeme pustit do toho.
S pozdravem, Vaše Nikki
Žádné komentáře:
Okomentovat